Нещо като стане в обществено-политическия живот на  България, веднага тръгват конспиративни

...
Нещо като стане в обществено-политическия живот на  България, веднага тръгват конспиративни
Коментари Харесай

Симеонов призна, че действа със закона за хазарта в синхрон с бизнес съдружници на Божков

„ Нещо като стане в обществено-политическия живот на  България, веднага потеглят тайни теории. От кого да се вземе, на кого да се даде? ”. Така някогашният вицепремиер Валери Симеонов разяснява още веднъж горещата тематика за хазарта.
Изключено е да се появи трети състезател – аз ще съм индивидът, който няма да го разреши, акцентира Симеонов. По думите му, било нелепости, че бизнесът на Васил Божков ще отиде в ръцете на Делян Пеевски. И призна, че имало синхрон сред него и притежателите на Efbet – семейство Найденови, които преди Нова година се оплакаха публично, че Божков ги заплашил с ликвидиране и се обърнаха към прокуратурата. „ За мен беше добре пристигнала информацията във връзка с злоупотребите, които са осъществени от Комисията по
хазарта. Аз чаках комфортния миг ”, разясни Симеонов, визирайки изказванията на Найденови, че лотарийният бизнес, следен от Божков, не бил платил 250 млн. лв.. Проверка на АДФИ сподели, че има разлика от 210 млн. лв. за 5 години в платените налози сред частните лотарийни оператори и Спортния тотализатор, само че няма публично мнение, че това е нелегално.
Припомняме, че – вижте в какво тъкмо в този материал! „ Е какво да направя ”, разяснява Симеонов, който отхвърли, че законопроектът на ГЕРБ противоречал. Лидерът на НФСБ обаче разгласи, че нямало нищо общо сред двата законопроекта, а този на Горанов бил работен още до момента в който вървели инспекции на Държавната комисия на
хазарта – това му споделил самият Горанов в телефонен диалог нощес.
. Бившият вицепремиер се възмути и на „ отрицателната информация ”, че новият налог за
лотариите, предлаган от Горанов, бил даже по-нисък от настоящия. Симеонов е убеден, че сметките на финансовото министерство са точни и няма понижение. Същевременно той отговори, че не бил чел законопроектът на Горанов. „ Виждате, че са разнообразни, че няма синхронна офанзива ”, подвигна тона Симеонов.
Симеонов разгласи пред Нова телевизия, че нямало нищо неприятно да се прави частен бизнес в
хазарта, само че имало „ укрити такси ” поради „ незаконното държание ” на Държавната комисия по хазарта. „ Комисията по хазарта е била купена – освен този състав, само че и предния ”, сподели някогашният вицепремиер. Той даде образци – по настоящия закон било неразрешено да има казина от до 300 метра, а да вземем за пример имало казина при някогашния хотел " Радисън ", на 50 метра от Руската гимназия, както и тъкмо зад 32-ро СОУ в София, на ул. " Софроний Врачански ".
Освен това, Валери Симеонов разгласи за „ нарушаване против личността ” да се снимат и демонстрират спечелили от
лотария по малкия екран. Той сподели и, че годишните доклади на хазартните компании са нечетими. Симеонов съобщи и, че лотарийните талони трябвало да имат два защитни знака – кой управлява това, попита той. Според него, Комисията по хазарта трябвало да ревизира, само че за скъпи бумаги, както той разказа талоните, въпросът е дали не би трябвало КФН да управлява.
Ако въпреки всичко има официално съображение частните
лотарии да заплащат 20% държавна такса върху комисионните (те нямат комисионни, твърди Симеонов), тогава отговорността е на Комисията по хазарта.
На въпрос за какво тогава не забрани напълно
хазарта, някогашният вицепремиер отговори, че тогава щял да процъфти незаконният хазарт. " Има хазартно подвластни, би трябвало да играят някъде. Знаете в Русия какъв брой пъти забраняваха водката, само че пият като смокове там ", акцентира Симеонов.
За край Валери Симеонов разяснява думи на Васил Божков, че може да не се извършва противоконституционен закон - що за мислене е това, по какъв начин може, попита депутатът. : " " .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР